mandag 18. april 2011

Christoph de Babalon -If You're Into It, I'm Out of It (Digital Hardcore) 1997


Christoph de Babalon. The man. The legend! Berlins store sønn!
Vel.. slik burde det iallefall vært. I en rettferdig verden hadde Christoph de Babalon vært superstjerne. 
Men verden er som kjent ikke rettferdig, og jeg er litt i tvil om denne karen er typen som ville trives som superstjerne uansett. I 2001 var han riktignok support for Radiohead, så mannen har da iallefall kommet seg ut og frem. En ting er iallefall sikkert, og det er at denne mannen har laget en av tidenes beste skiver innenfor sin sjanger. En sjanger som er... tja, Darkcore? Ambient? Techno? Hardcore techno? Vel, en god blanding av ambient og eksperimentell hardcore-techno er kanskje det mest beskrivende. Det er et album som slår pusten ut av deg med heseblesende og lynkjapt oppkuttede beats, for så i neste øyeblikk ta deg med på en hypnotiserende reise til de deiligste drømmeland.
Plata åpner med den drøyt 15 minutter lange "Opium". En tålmodighetsprøve for noen kanskje, men gi den noen runder i spilleren og den åpenbarer seg som et mesterlig stykke repetiv og forførende ambient, og som en perfekt start til herligheten som venter..
Ja, for når man så har falt til ro etter den deilige åpningen, kastes man ut til den andre enden av platas musikalske univers: lynkjappe rytmer, breakbeat og jungle. 90-tallets undergrunn kommer plutselig ut av høytalerne i all sin prakt, og det er like latterlig fett i 2011 som det var da plata kom i 1997.  Jepp, dette er en tidløs klassiker på samme måte som "Dark Side of The Moon" og "Revolver".
"If You´re Into It, I´m Out of It" er en stor plate på flere måter enn det musikalske. Skiva varer i over 70-minutter og kan kanskje være relativt vrien å få under huden. Men alle med sans for elektroniske krumspring og lange, deilige ambiente reiser (f.eks låta med den passende tittelen "Brilliance"), må gjøre seg selv en tjeneste og sjekke ut dette albumet.

Til slutt må det sies at Christoph de Babalon har gitt ut mer musikk enn dette mesterverket, selv om det aldri har dukket opp et skikkelig oppfølgeralbum. (En vakker dag...)
Den relativt nye tolvtommeren "A World Of My Own" bør defintivt sjekkes ut, og ikke minst en annen tolvtommer:"Scylla & Charybdis".
Det er dog "If You´re Into It, I´m Out of It" som er den hellige gral, og som er grunnen til at denne mannen er og blir en legende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar